שכחה בדין וסת

לאחרונה תפסנו שבמשך כמה שנים שכחנו מלבדוק בלוח הוסתות אם נקבע לה וסת החודש וכן וסת הדילוג ובדקנו רק יום החודש ועונה בינונית ויום ההפלגה מהוסת האחרון, ולגבי קביעות וסת בדקנו רק וסת ההפלגה בשווה, ומעולם לא נקבע לה וסת שווה להפלגה, אבל קביעות יום החודש ודילוג לא בדקנו, והלוחות משנים עברו כבר אינם בידינו לעיין בהם. השאלה אם צריכין עכשו לחוש למשהו שמא נקבע לה וסת או שנמשיך הלאה כרגיל לחוש רק מוסת האחרון ליום החודש וההפלגה ועו"ב כל זמן שלא תקבע מהיום והלאה שום וסת

תשובה:

שלום רב

וסתות דרבנן ומספק אין לחשוש, כמו כן וסת הדילוג נדירה יחסית, והואיל ואין אפשרות לבדוק תתחילו מכאן ואילך להקפיד על כל מה שצריך וה' יהיה בעזרכם לשפע ברכה והצלחה.

שבת שלום.