שימוש בשרי וחלבי בכלים של חברת קורנינג

בהמשך לשאלה בדבר שימוש בשרי וחלבי בכלי זכוכית רציתי לשאול האם הכלים של קורנינג נחשבים לכלי זכוכית לצורך שימוש מעורב כזה (חלבי ובשרי). אני אשכנזי והייתי רוצה לדעת את ההלכה התופסת לגבי. תודה.

תשובה:

יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. אבל, במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים). אולם לך כאשכנזי אין לכך כל משמעות, למנהג האשכנזים אסור להשתמש שימוש מעורבחלבי ובשרי בכלים אלו.

הצטרף לדיון

תגובה 1