ילדה בת 7 שהזיקה בשוגג

שאלה:

ביתי (בת7)השאילה בגינה קורקינט מפלסטיק . כשהחזירה אותו  אמרו לה שהחזירה אותו שבור, אמרנו שנשלם לפי הצורך. יום למחרת נפגשנו שוב בגינה ובעלת הקורקינט אמרה בשם בעלה שאנחנו לא צריכים לשלם כי הקורקינט לא היה חזק וגם לא מאוד חדש, והיה בקלות יכול להשבר.עלות כ 150 ש"ח .
האם אנחנו צריכים לשלם או לא?

תשובה:

שלום רב,

אין לכם כל חיוב לשלם. בפרט שגם הם לא דורשים ממכם לשלם על זה.

בשו"ת שבות יעקב ח"א סי' קעז (הובא בפתחי תשובה חו"מ סי' שמט ס"ק ב') שקטן שהזיק אם רצה לצאת ידי ישמים עליו לשלם כשיגדיל, וזאת כדי שתהיה לו כפרה. עוד הביא שם בפתחי תשובה את הספר חסידים שעליו לשלם כשיגדיל כדי שתהיה לו כפרה. אבל צריכים לדעת, שדבריו אמורים באדם שהזיק במזיד ולא בהזיק בשוגג. וראה עוד בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' פח ובשו"ת יביע אומר ח"ח חו"מ סי' ו.