פגע ברכב בשוגג והביטוח של הניזוק מנפח את התביעה

שבוע טוב ומבורך ! פגעתי ברכב בשוגג והיות ולא היה לי ביטוח מקיף הביטוח של הניזק דורש ממני את הוצאות הנזק בסך 5350 ש"ח ובנוסף עלות שמאי בסך 1000 ש"ח ובנוסף ירידת ערך שווי הרכב בסך 3150 ש"ח (היינו כפי שהסביר לי הניזק שהתאונה נרשמת בספר הרכב כך שאפי' שתוקן ולא רואים כלום עכ"פ יורד ערך הרכב) אני לא יודע אולי כל העסק עם השמאי "מנופח" ואולי גם הנזק עצמו הרבה פחות אך אין לי ראיות לסתור הנ"ל מה עליי לשלם?
תודה על האתר הנפלא,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ודאי שהתביעה מנופחת. הרי בשביל זה השמאי מקבל תשלום כדי להעריך את הנזק בכמה שיותר. גם לשלם עלות שמאי איננה על פי הלכה. לפי ההלכה הוצאות הוכחת הנזק הן על התובע ורק כאשר ביה"ד ממנה שמאי מטעמו ההוצאות הן על שני הצדדים בשווה.

הנך רשאי לומר לניזוק שכל עוד הוא לא מציע סכום שנראה בעיניך כסביר, אינך מוכן לשלם לו, אלא אם כן הוא יתבע אותך לבית דין (ככל שבעל הרכב הניזוק הוא שומר תורה). אבל, אם הניזוק אינו שומר תורה עליך להיוועץ עם עורך דין אם משתלם לך לסרב.