הנחת תפילין בזמן עיסוק בעניני חולין

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים,

האם מותר להניח תפילין של רבנו תם בזמן העבודה כאשר אדם עובד יחידי בחדר פרטי (ללא "סכנות" ב"ה),ואע"פ שמתעסק בקבצים ויחד עם זאת שומע שיעורי תורה בכל זמן נתון באותו זמן שהתפילין עליו

האם ראוי להמשיך להניח התפילין עליו או שרצוי ללא?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם אתה משוכנע שכל הזמן הזה אתה שמור ומגן משחוק וקלות ראש ושומר על גוף נקי, למה לא? אבותינו היו עוסקים במלאכת כפיים כשתפילין בראשם כל היום. המנהג היום למעט בהנחת תפילין משום שאנשים היום פחות יודעים להשגיח על עצמם בענינים הנ"ל.

בהצלחה