מכנסיים קצרים בתפילה

שלום.
ראיתי במשנה ברורה שהלבוש שצריך לתפילה הוא "כמנהג המקום"-שאצלי חולצה קצרה ומכנסיים קצרות. אך לפי דעתי אני יבוא לפני מלך עם חולצה לבנה ארוכה. מה אני צריך ללבוש?

תשובה:

שלום רב

אין ספק שלא ראוי להתפלל במכנסיים קצרים, כך לא עומדים לפני מלך, אולם אם אין לך אפשרות להחליף בגד, אתה בא ישר מהעבודה וכו' ועלול לאחר לתפילה, אפשר להקל כיון שכך הוא מנהג המקום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום. אני לומד בישיבה שהולכים עם מכנסיים קצרות.
    אני מגיע בבוקר עם מכנסיים ארוכות,מחליף אחרי התפילה לקצר.
    מחליף לפני מנחה לארוך ואחרי מנחה לקצר. 3 פעמים ביום אני מחליף.
    זה נורא קשה להחליף כל פעם , האם יש הקלות?
    אפשר לומר שאני במשך היום עם מכנסיים קצרות שעוברות במעט את הברך. אני חייב להחליף?
    תודה רבה!

  2. מה מפריע לך ללכת כל היום ארוך? אני לא מאמין שכולם כולם לובשים קצר…. מלבד זאת, עכשיו חג, אחרי החג כבר סתיו, כך שהשאלה כבר לא מעשית לשנה זו…