אישתי שרתה תפו"א עם עוף למעלה מ24 שעות, ואח"כ בישלה את התפו"א במחבת חלבית בת יומא
מה דין התפו"א, ומה דין המחבת?
תודה רבה
תשובה:
שלום רב
במקרה כזה התפוחי אדמה נאסרים שהרי בלעו מבשר ומחלב גם יחד, והמחבת טעונה הכשרה, שהרי התבשל בה בשר בחלב. גם למקילים בנ"ט בר נ"ט דהתירא [תפוחי אדמה שהתבשלו בכלי בשרי לאוכלם עם גבינה], כאן שהתפוחי אדמה נאסרים הם מבליעים טעם אסור במחבת.
מקורות:
ראה שו"ע סי' קה סעיף א.
יישר כח על התשובה
אך רציתי לדעת האם אין דין של נ"ט בר נ"ט גם באוכל לאוכל? (הבשר בתפו"א, והתפו"א במחבת) ולפי זה לא יאסר המחבת
לכן כתבתי שהדין של נ"ט בר נ"ט הוא רק בהיתרא, כאן התפוח אדמה יש בו כבר טעם אסור ואותו הוא מבליע במחבת.
מחילה
אך לא הבנתי את התשובה
הרי התפו"א כל זמן שלא התבשל במחבת החלבי הוא נחשב היתר,
האם כוונת הרב שרק כשהתבשל התפו"א במחבת עם החלב, נעשה התפו"א לאיסור?
לגבי הטעם הבלוע בו עצמו זה לא נ"ט בר נ"ט, כך שכאשר הוא מתבשל במחבת נבלע בו טעם חלב ואז בתוכו יש טעם בשר וחלב, ואז כשהוא פולט את טעמו שזה כבר נ"ט בר נ"ט, הוא נ"ט בר נ"ט דאיסורא.
יישר כח
ותזכו למצוות
השאר תגובה