נקניקיות בשריות על צלחת חלבית במיקרוגל

צלחת זכוכית חלבית שחומם בה נקניות בשריות במיקרוגל .מה דין הצלחת ? ומה גין הנקניקיות?

תשובה:

שלום רב

אם אכן מדובר בזכוכית ממש, יש הבדל בענין זה בין אשכנזים לספרדים: למנהג הספרדים שזכוכית אינה בולעת, דינה ככלי פרווה ומותר אף לכתחילה כך לעשות. אולם למנהג בני אשכנז, דינה ככלי חלבי, ולכן, אם הצלחת היתה בת יומה, כלומר בתוך ה24 שעות האחרונות היה בה דבר חלבי חם, הנקניקיות אסורות באכילה והכלי כמובן טעון הכשרה [צלחת חרסינה אי אפשר להכשיר]. ואם לא היתה בת יומה, הנקניקיות מותרות באכילה, אך הצלחת דינה כנ"ל. במקרה שהצלחת היתה בת יומה, גם המיקרוגל טעון הכשרה, על הכשרת מיקרוגל ראה כאן. על המנהגים השונים בכלי זכוכית ראה כאן.