חזקת בשרי

שאלה:

שלום.
עוגה פרווה שנאפתה בכלי לא בשרי, בתנור שבדרך כלל משמש לאפיית בשר, נחשב לבחזקת בשרי? אפשר לאכול או לשתות איתו מאכל או משקה חלבי?

תשובה:

שלום וברכה

אם התנור נקי לחלוטין והוא לא בן יומו אפשר לכל הדעות לאכול עם חלבי, ולמנהג הספרדים בדיעבד גם אם הוא בן יומו.

אבל בדרך כלל התנור אינו נקי לגמרי ולכן יש להמנע לכתחילה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אז מה זה בושל בכלי בשרי.
    זה מה שנקרא בחזקת בשרי?
    ממה שזכור לי יש הבדל .שאת הראשון מותר לאכול גם חלבי רק לא יחד.ובשני זה בשרי לכל דבר.
    ?

  2. בכלי בשרי בן יומו לכתחילה על מנת לאכול עם חלב ודאי אסור, בדיעבד לספרדים מותר ולאשכנזים אסור, ובאינו בן יומו לספרדים מותר לכתחילה ולאשכנזים רק בדיעבד. בתנור יש בעיה נוספת של נקיון.

  3. יש קולא זו אבל ראשית היא אינה מתירה לכתחילה, שנית יש דיון מה הוא תנור גדול ומה תנור קטן לענין נושא זה, וכן מה הוא מאכל שיש בו זיעה ושאין בו, ולכן כל זה נכון אבל לא בשביל להתיר לכתחילה.