מחבת שניתז עליה שמן רותח

שאלה:

שלום: מחבת חלבי בן יומו, קר ונקי עמד על הכיריים ולידו טיגנו שניצלים עוף. כמה טיפות קטנות של שמן כנראה ניתזו לתוך המחבת החלבי. לא ראינו ממש שנפלו לתוכו אבל כן היו טיפות שעפו וכן נמצאו טיפות במחבת שהיה אמור להיות יבש. מה דין המחבת? (לספרדים).

תשובה:

שלום וברכה

אם השמן היה רותח המחבת טעונה הגעלה, וכיון שמן הסתם לא ניתן לנקותה כראוי שזה תנאי הכרחי להגעלה, תעשו לה ליבון על הגז משני צדדיה בכל פינה.