מאכל פרווה שהיה יחד עם בשר בתנור – המתנת 6 שעות

שלום, ראיתי תשובה שלכם בעניין אורז שחומם בתנור יחד עם בשר (באופן שכל אחד בתבנית אחרת אומנם שניהם מגולים)- שמותר לאכול מיד אחריו חלב. האם הוא הדין גם לעוגה שנאפתה בתנור עם עוגה אחרת חלבית (ששניהם מגולות) – שיהיה מותר לאכול את העוגה אחרי סעודה בשרית? .. ואם כן למה אני רואה שמוצר שהוא ב״חזקת חלבי״ הכוונה שהוא נאפה בתנור חלבי ״נקי״ ולא מלוכלך … מה איכפת לי שהתנור מלוכלך סוף סוף ריחא לאו מידי הוא.. מקווה ששאלתי ברור.. תודה בכל מקרה

תשובה:

שלום רב

אכן לענין המתנת 6 השעות אין הבדל בין שני המקרים שהזכרת, וזאת משתי סיבות: א. כל הנושא של תבשיל שהתבשל עם בשר הוא מחלוקת הפוסקים ולא נהגו להחמיר בזה על זיעה בלבד [גם אם אינו רק "ריחא" כדבריך]. ב. לא החמירו אלא כשאדם היה בכוונתו לאכול משהו בשרי, אבל אם השתמש בכף מלוכלכת בבשר למאכל פרווה או שהמאכלים כלל לא התערבו אלא רק זיעה היוצאת מהם, לא הוחמירו בזה חכמים, כיון שאין כוונתו לאכילת תבשיל בשרי. וראה עוד כאן.