דיני וסתות לאשה שנוטלת כדורים לדחיית וסת

שלום וברכה!
רציתי לדעת האם יש ומהם ימי הפרישה באשה שקיבלה מחזור עקב סיום שימוש בגלולות, האם צריך לפרוש אחרי 30 יום כעונה בינונית? האם צריך לפרוש בחודש הבא בעונת החודש? או שכיון שזה נהיה עקב הפסקת שימוש בגלולה אז לא?

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה יש לחשוש רק לעונה בינונית, אך לא להפלגה וחודש. כיון שהעונה בינונית היא הנחת יסוד שבאיזה שהוא שלב האשה עשויה לראות וקבעו זאת לשלושים יום, אבל שאר העונות מיוחדות לה, וכאן יש סיבה חיצונית שגרמה לה לראות. כמו כן, אם בימי העונה היא תיטול כדורים ומבחינה רפואית כבר הוכח אצלה שהכדור משפיע ואין סיכוי שתראה – אינה צריכה לחשוש.

בהצלחה