רצועת תפילין של יד שנקרעה

בס"ד
ברצועת התפילין של יד , היתה ככל הנראה קריעה זעירה, והיום לאחר השלמת הכריכות על היד בדרך לכיוון כף היד לכריכות האצבע , הרצועה מאותו מקום נקרעה. הגבאי הדביק את מקום הקריעה בדבק צלוטייפ וכך התפללתי.
א. האם פעלנו נכון לאור האילוץ בשטח?
ב. האם הרצועה כשרה ( מלכתחילה, בדיעבד?) עד שאחליף אותה ?
ג. האם צריך לתת צדקה על עצם התקלה ?
ד. יש משמעות סימלית כלשהיא לקריעה הזאת ?
בתודה

תשובה:

שלום רב

הדבקה בסלוטייפ לא מועילה בענין זה, אבל אם הרצועה היתה באורך כזה שאילו לא היית כורך אותה סביב היד מלבד הסיבוב הראשון היתה מגיעה עד לאצבע, היא כשרה מעיקר הדין, אלא שמפסידים את הכריכות על פי האר"י. לכן יצאת ידי חובת המצוה, אבל יש להחליף את הרצועה.

בהצלחה