קניית פירות וירקות במקום שאין כשרות מהודרת

שלום. אני נוהג להשתדל להפריש ת״ומ ממש שאני קונה (גם מסופרים ודכ׳), האם באמת זה חשש סביר שיגיע אלי פרות וירקות לא מעושרים (היינו שקונים מסופרים שהם לא ״מהדרין״)?
ועוד.. האם שאני רוצה לאכול בלי להפריש לפני, אני צריך לעשות התרת נדרים (כי אני נוהג שכן להפריש) ..? תודה

תשובה:

שלום רב

אם אתה קונה במקום שאינו מפוקח על ידי כשרות מהודרת ודאי כדאי להפריש לבד תרומות ומעשרות. אולם חובה לדעת שלא די בכך, שכן בפירות יש גם חשש של ערלה שזה לא ניתן לפתור בבית, ובשמיטה יש גם חששות בירקות של ספיחין וכדומה, ולכן ההמלצה היא בשנה זו לקנות הכל במקום מפוקח כהלכה ובשאר שנים לפחות את הפירות.

אם אתה נוהג כהנהגה קבועה להפריש צריך התרת נדרים, אולם אם אתה רק משתדל ולא תמיד מפריש, הרי שלא קיבלת זאת עליך כהנהגה קבועה ואין צורך בהתרת נדרים.