מה עושים עם ציפורניים?

שלום.
רציתי לדעת אם יש משמעות לאופן גזירת ציפורניים ושיער. והאם יש משמעות לאופן השלכתם?
תודה

תשובה:

בנוגע לשיער אין כל משמעות [העיקר רק לא לעבור על איסור הקפת הראש והזקן], בנוגע לציפורניים, יש להזהר שלא להשליך אותם במקום שבני אדם עלולים לעבור עליהם, שכן הדבר מהווה סכנה לנשים מעוברות. משום כך אמרו חכמים: חסיד שורפן בינוני קוברן ורשע זורקן. המנהג המקובל להשליך אותן לשירותים. כמו כן נהגו שלא לגזור ציפורניים ביום חמישי, כיון שהן מתחילות לגדול שלושה ימים לאחר גזיזתן – ביום השבת. כמו כן נהגו על פי קבלה לגזור את הציפורניים בדילוג, שלא לפי הסדר, וכן יש שנהגו שלא לגזור את ציפורני הידים והרגליים באותו היום.