לא תתגודדו – אשכנזי במנין ספרדי ולהיפך

מתפלל שחרית במנין עדות המזרח. ואני הנוסח שלי הוא אשכנזי. בימי שני וחמישי כאשר אומרים והוא רחום. אצל האשכנזים אין באמצע 13 מידות. ואילו אצל הספרדים יש כמה וכמה. האם אלי לומר את הנוסח שלהם ?. או שאני יכול לומר את הנוסח שלי בלי לומר 13 מידות ?

תשובה:

שלום רב

אתה רשאי לומר את הנוסח שלך בלי י"ג מידות. כל מה שאומרים בלחש ניתן לומר גם כאשר אתה במנין אשכנזי, למעט דברים שבאים מחמת הקהל, כמו קדושה שיש לומר כפי מנהג המקום.

בהצלחה