מצאה דם בבדיקה במגבון או בנייר טואלט

לגבי ספרדים. אישה שעשתה בדיקה (לא קינוח מבחוץ)במגבון או בנייר טואלט ומצאה דם, ( ידוע שמגבון וכן ניר טואלט אינם מקבלים טומאה) והיא נמצאת בשבעה נקיים האם זה מבטל את כל השבעה? או שסופרים יום כנגד יום? וכן מה הדין לגבי הפסק טהרה? אשמח לקבל מקור.. תודה

תשובה:

שלום רב

כאשר עושים בדיקה של ממש, אין כל משמעות להיות הנייר דבר שאינו מקבל טומאה, כיון שכאן לא מדובר בכתם אלא בראייה ממש האוסרת מהתורה. במקרה כזה כל השבעה נקיים בטלים ויש להפסיק בטהרה ולספור מחדש. באופן כללי מאוד לא מומלץ לעשות כך, כיון שלעיתים הנייר עשוי להתלש ולהשר בפנים עם הדם כך שזו אינה בדיקה טובה.

בהצלחה

מקורות:

ראה כרתי ופלתי סי' קפג ס"ק א, סדרי טהרה וחוות דעת שם ס"ק ב, וחכמת אדם סי' קיד סעי' ל. וראה בפתחי תשובה בסו"ס קצ שאף לענין וסתות היא נחשבת ראייה גמורה.