החלפת מזוזה מהודרת בפשוטה כשעוזב את הדירה

אני עובר מדירה שכורה שקבעתי בם מזוזות מהודרות ועכשיו כשאני עובר אני רוצה להחליפן לפשוטות האם מותר זה דחוף

תשובה:

שלום רב

מותר להחליפן בפשוטות יותר, ובלבד שהן כשרות ללא שום פקפוק.

מקורות:

ראה ס' הערות להגרי"ש אלישיב ב"מ קב א, מנחת יצחק ח"ה סי' קי אות ב, שבט הלוי ח"ב סי' קנט, תשובות והנהגות ח"ב סי' תקמט שכך הוא המנהג, אף שפקפק בזה שם, וכן ביביע אומר ח"ג יו"ד סי' יח, שאף שמעיקר הדין מותר, ראוי לבודקה כדי שההסרה לא תחשב כדבר שנעשה לחינם. אמנם, בס' פניני הגרי"ז הובא שהגר"ח הורה לבנו הגרי"ז שלא להחליף את המזוזות בפשטות יותר, וכן הובא בתשובות וכתבים לחזון איש ש"אין תולשים מזוזות"…