כתמים בימי טהרה בגלל פספוס בגלולה

שלום רב,
טבלתי במקווה לפני שבוע. בגלל ששכחתי לקחת גלולה בזמנה יום אחד, ראיתי למחרת כתם חום על תחתון צבעוני שגודלו כפחות מגריס. בערב היתה מעט "הרגשה" של כאבי בטן. עשיתי בדיקה בעד בדיקה והיתה הפרשה חומה. בבוקר כאבי הבטן חלפו ולא היו כתמים או הפרשות.
האם ההפרשות מטמאות? או שמותרת? האם צריכה לחכות ארבעה ימים ואז לספור שבעה נקיים?

תשובה:

שלום רב

הכתם הראשון ודאי אינו מטמא. גם הכאבי בטן אינם סיבה לחשש, יכולים להיות אלף ואחד סיבות לכאבי בטן. את עד הבדיקה יש להראות לרב, אם הוא אכן חום ממש ללא נטייה לאדמומית מן הסתם הוא אינו אוסר, אך אם יש בו נטייה לאדמומית הרב יאסור ויש צורך בספירת ארבעה ימים ושבעה נקיים. כמו כן כדאי להזהר קצת, הפיספוס בגלולה עשוי להשפיע גם אחרי יומים שלושה. אין צורך בבדיקות אבל לראות שלא מתחיל מחזור.

בהצלחה רבה ויום טוב.