קנה מוצר ב-ebay, קיבל את הכסף בחזרה והמוצר הגיע

קניתי מכשיר חשמלי דרך ebay מארה"ב (680 ₪ כולל משלוח), בדרך בין המדינות בארה"ב הוא נתקע בגלל תשלומי מכס וקיבלתי הודעה במייל באנגלית "שמחמת שנדרש תשלום מכס בוטל המשלוח והמוצר הוחזר למוכר", ואכן קיבלתי החזר כספי מלא מהמוכר דרך ה paypal, והנה פתאום היום אחרי 40 יום קיבלתי חבילה מחו"ל של המוצר שהוחזר מאותו מוכר, מה לעשות עם המוצר?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כל עוד שהמוכר אינו תובע אותך, אתה יכול להשתמש עם המכשיר ואינך חייב לשלם עליו. אם המוכר ישאל אותך אם קיבלת את המכשיר עליך להודות על האמת ולשלם מיד.

מקורות:

העסקה בוטלה והמכשיר דינו כאבידת גוי, עיין שו"ע חו"מ סי' רסו סעיף א. אם המוכר עולה על כך שהמוצר נשלח בסופו של דבר, יש חשש חילול השם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב,
    מנין לנו שהמוכר הוא גוי? ואם תאמר שהולכים לפי הרוב, ורוב גויים בחוץ לארץ, מכל מקום האם אין זה ספק דאוריתא של גזל והשבת אבידה?

  2. אכן כך. הולכים אחר הרוב לעניין השבת אבידה, עיין שו"ע חו"מ סי' רנט סעיף ג ושו"ע אבן העזר סי' ד סעיף לד.
    בכל ספק איסור מן התורה הולכים אחר רוב, כל שכן בדיני ממונות שאפילו בספק השקול דנים להקל ולטובת המוחזק.