מכירת חמץ בדירה שאולה

יהודי רווק בודד שגר בשכירות אבל דמי השכירות משולמים על ידי אביו.
אביו גם חתום לבדו על חוזה השכירות מול בעל הבית.
האם יכול וחייב למכור את החמץ שבדירתו זו?
האם צריך מינוי שליחות או יפוי כח מאביו למכירה זו?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שמוכרים את החמץ הנמצא בבית והוא של הדר בבית ולא של אביו, הבן הוא שחייב למכור את החמץ, אלא שעליו לקבל רשות ומינו שליחות מאביו להשכיר את מקום החמץ לגוי כנהוג בשטרי המכירה, כיון שהבית אינו בבעלותו.

בהצלחה וחג שמח!

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. ואם כבר חתם על שטר המכירה באתר שלכם ולא קיבל אישור או מינוי שליחות? יש לעשות שטר חדש או שבדיעבד אין בעיה?
    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בדין זה?