הגעלת כלים בכלי שאינו נקי

שלום וברכה כבוד הרב

לפני שהגעלנו את הכלים, אמא שלי שטפה את הכלים כמו לאחר בישול נרא רגיל
אך להבנתי לא ניקוי במיוחד לפסח
בדקתי את אחד מהם וראיתי איזה לכלוך דבוק, גירדתי אותו, יש עוד לכלוכים כאלו צבעוניים
גם יש איפה שהידיות נראה לי לכלוך או חלודה וכו'

מה עושים במצב כזה?

תשובה:

שלום רב

בזמן ההגעלה הכלי חייב להיות נקי לחלוטין, ללא כל ליכלוך דבוק ויש להקפיד על זה בייחוד סביב הידיות ובמידת הצורך יש לפרק אותן אם אי אפשר לנקות יסודי באופן אחר, חלודה גם היא מהווה בעיה כאשר היא בעלת שכבה וניתן להשיר ממנה פירורים. מקומות שקשה לנקות ניתן להכשיר על ידי ליבון באש. אין צורך להגעיל את כל הכלי שנית וניתן להגעיל בבית את אותן מקומות שניקית והיו מלוכלכים בזמן ההגעלה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פעם שעברה עשו את ההגעלה בשבילי
    אז רק לטבול את החלק שהיה מלוכלך במים המיועדים להגעלה מספר שניות קצר (2-3)
    כן?

    תודה רבה כבוד הרב