אדם שקשה לו לעמוד בקידוש

שלום,

ברצוני לשאל שתי שאלות:

1. האם אדם, שמתקשה לעמוד עקב תאונה בעת הקידוש, יכול לשבת ולקדש?
2. האם אדם יכול לקבוע מזוזה בביתו?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

1. יש מחלוקת בין השו"ע לרמ"א אם צריכים לעמוד בקידוש. ראה שו"ע או"ח סי' רע"א סעי' י', שלדעת השו"ע עומדים משום שזה כמעיד עדות בכך שאומר ויכולו השמים וכו'. אולם לדעת הרמ"א עדיף לשבת. אולם אם קשה לך לעמוד, גם לדעת השו"ע ניתן לשבת ולקדש.

2. לא הבנתי את השאלה, בודאי אדם חייב לקבוע מזוזות בביתו. אם עדיין אין מזוזות, יש להזדרז לקבוע מזוזה ולברך.