האם ראוי לכתוב צוואה בגיל צעיר?

"בס""ד
לרב הגאון שלום וברכה.
בן 32 ורוצה לכתוב צוואה (בלא סיבה חס ושלום..) האם מותר? ואם מותר, האם זה עלול חס ושלום לפתוח פה וכדו..?
כמו כן, איך כותבים צוואה נכונה הלכתית? והאם זה תופס על פי בית משפט וכדו?
תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום רב,

אין הגבלה באיזה גיל מותר לכתוב צוואה, כל אדם שרוצה לכתוב, יכול. [אדרבה, אם בכך הוא מגריש שאולי יום פטירתו קרב, אולי הוא יקיים בזה באופן מעשי את מאמר חז"ל בכל יום יהיו בגדיך לבנים….].
בכל אופן, לחץ כאן להדרכה לכתיבת צוואה הלכתית.