הכשרת כלי מטבח שבאו במגע עם חלב ובשר

שלום וברכה,
1.
לאחרונה בושלו בסיר הבשרי בביתי כיסונים (אשר בושלו קודם בסיר לא כשר) .
בכיסונים היו מילוי חלבי( שאיני יודע אם החלב היה כשר).
שאלתי היא מה דין הסיר עצמו, המסננת בה שהו הכיסונים לאחר הבישול, הכף איתה הוציאו את התבשיל, והצלחת והסכו"ם הבשרי בהם נאכלו הכיסונים.
2.
בנוסף לכך, רציתי לשאול: אם בביתנו נטרף כלי מסוג מסויים
ואין לנו אפשרות לדעת איזה כלים הם היו מבין אותו הסוג , צריך להגעיל את כל הכלים מאותו הסוג?

תודה רבה וישר כוח על עזרתכם ונדיבותכם הרבה!
בזכותכם אני זוכה להתחזק מאוד.

תשובה:

שלום רב

1. כל כלי מהכלים שהזכרת שבא במגע אם המאכל הזה כשהוא חם, טעון הגעלה.

2. מעיקר הדין, לאחר שהכלים שהו כבר 24 שעות והבלוע בהם פגום החיוב הגעלה הוא דרבנן, ובכל מקרה של ספק ניתן לומר שאתה משתמש בכלי כשר, כמו כן,ף כיון שרוב הכלים כשרים ניתן לומר "כל דפריש מרובא פריש", כלומר שמן הסתם הכלי שעלה בידך הוא מהרוב, אולם אם הדבר אינו כרוך בטירחה יתירה כדאי להגעיל.

בהצלחה רבה