הכשרת תבניות תנור

שלום רב! חג פורים שמח!
שאלתי היא בנושא כשרות תבניות תנור.
יש לנו תנור אחד בבית ושתי תבניות תנור.
קרה ובוצע שימוש בתבניות לצורך אפייה, אך לא בוצעה חלוקת תבניות לאחד בשרי ואחד חלבי. אפינו מאפה חלבי על תנור x, וכמה ימים לאחר מכן, אפינו בשרי על תבנית x, ללא הבדלה בין תבנית x לתבנית y. ניקיון התנור בין זה לזה תמיד מתבצע.
מה הדין לגבי התבניות? האם ניתן להכשיר ע"י הגעלה, ליבון?
אם אין אפשרות כספית לרכוש שתי תבניות נוספות חדשות כאלה, ואת אלו לזרוק אם אינן כשרות, האם יש חלופה?
-תודה מראש-

תשובה:

שלום רב

כיון שהשימוש האסור בתבנית היה לאחר יותר מ24 שעות מהשימוש הקודם, ניתן להקל ולהכשיר באופן הבא: יש לנקות את התבניות היטב, ולהכניס לתנור כשהוא נקי וריק, ולהפעיל לחצי שעה על החום המירבי. להבא יש להבדיל בין התבניות באופן מוחלט, על ידי חיבור טבעת [מחזיק מפתחות לאחת מהן ואותה לייחד למשל לחלבי והשניה לבשרי. אם השימוש הוא בתוך 24 שעות אין אפשרות להכשיר. כמו כן אין להשתמש בתנור לחלבי ובשרי בתוך 24 שעות, אלא להמתין את הזמן הנ"ל, לנקות היטב, להפעיל על החום המירבי כנ"ל, ורק אחר כך אפשר להשתמש למין השני.

פורים שמח!