זמן הפורים במבשרת ציון

שמעתי שיש מחלוקת בין הרבנים לגבי זמן פורים במבשרת ציון, ורציתי לשאול מה ההכרעה, הבנתי שלמעשה הרבה שם חוגגים בט"ו כמו גם ברמות שגם שם חוגגים בט"ו למרות שרבנים רבים פסקו בי"ד, אם כי רמות נחשבת לתחום מוניציפלי של ירושלים אז אין כל כך לדמות.

תשובה:

שלום רב,

עד כמה שידוע לי דעת הפוסקים לקרוא מגילה במבשרת ביום ט"ו, כך היא דעתם של הגרי"ש אלישיב, הגר"ע יוסף, הגרש"ז אוירבך, והגר"ש משאש. לא ידוע לי על חולקים. אבל אני חושב שאתה יכול לברר אצל רבנים במבשרת כמו הרב אורי כהן שליט"א הם בודאי יודעים טוב ממני את כל הפרטים.

מקורות:

ראה בשו"ת שמש ומגן ח"ב סי' טז. וספר דבר סיני (הגאון ר' סיני אדלר הרב של אשדוד שהיה גם רב במבשרת, עמוד צו).