תפילת מוסף בציבור או התחלת התפילה מהתחלה

בס"ד
שלום רב !
תודה על התשובות הקודמות
כאשר אני לחוץ בזמן והגעתי לבית כנסת שיש בו מניינים מקבילים , ויש לי ברירה בין תפילת מוסף בציבור , כאשר אני מתחיל ב"ברוך שאמר" ומדלג גם על מספר מזמורים שלאחר "ברוך שאמר" , או להתחיל את התפילה מהתחלה ולעזוב את בית הכנסת לאחר קריאת ספר התורה , ובשלב מאוחר יותר מסיים את התפילה , מה עדיף ?

תשובה:

שלום רב

נראה שאם אכן אלו הן האפשרויות, עדיף להתפלל מוסף בציבור, אלא שלכאורה לפי "לוח הזמנים" שהצגת יתכן שניתן לפתור זאת באופן אחר, שמיד לאחר חזרת הש"ץ של שחרית תצטרף למנין שעכשיו מתחיל מוסף, יתכן שזה עדיף מלהתפלל מוסף ביחידות, שכן את ההלל [בפרט בראש חודש שהוא רק מנהג בעלמא] אפשר לומר ביחידות, ואפילו קריאת התורה לדעת הרבה פוסקים אינה אלא חובת ציבור ולא חובה המוטלת על כל יחיד ויחיד, ולכן מי שהפסיד מילים מהקריאה וכו' נהגו שאינו חייב ללכת לבית כנסת אחר להשלים. ומכל מקום את ההלל לומר ביחידות ודאי עדיף על פני מוסף ביחידות.

הטוב לברר אם אין מנין עוד יותר מוקדם שמאפשר לך להתפלל כהלכה ולהתחיל את היום הכי טוב שאפשר!

בהצלחה רבה

מקורות:

על הנדון אם קריחאת התורה היא חובת יחיד או חובת ציבור ראה בהרחבה כאן.