הכשרת כלי זכוכית בפסח

שלום כבוד הרב. לדעת הספרדים, האם כלי זכוכית צריכים הגעלה לקראת פסח או שאפשר להשתמש בהם גם בימי חול וגם בימי פסח, ומספיק רק בהדחה טובה? תודה וכל טוב

תשובה:

למנהג האשכנזים אין אפשרות להכשיר כוסות זכוכית אם השתמשו בהם בחמין, ולמנהג הספרדים צריך לשטוף אותם היטב ומן הראוי לערות עליהם מים רותחין. אולם חובה לשים לב שרוב הכוסות היום אינן זכוכית ממש, אלא דורלקס וכדומה שיש לחשוש שדינן ככלי חרס, אף שגם בזה נהגו הספרדים להקל.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תנא סעיף כ"ו.  ובבן איש חי הביא שיש מהספרדים שנהגו בזה כמו אשכנזים.