הגעלת כלים בכלי גדול

שלום לכבוד הרב,
כאשר אני מכשיר את הכלי הכי גדול שלי שבו אני אחר כך מכניס את הכלים הקטנים. האם אני חייב שהמים החמים השפכו מחוץ לכלי.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב

אכן כשמכשירים כלי גדול שלא ניתן להכניס אותו לכלי ההגעלה, יש להעמידו על גבי האש כשיש בתוכו מים עד שפתו, וכשהם מבעבעים להניח בתוכו ברזל המלובן באש [כדי שלא יצנן את המים] ועל ידי כך המים יגלשו סביבותיו.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תנב סעי' ו. יש שיעצו להכניס לתוכו סודה לשתייה שגורמת לגלישת המים, אך יש שחששו שהסודה מצננת מעט את המים וצ"ע בזה.