דם על עד בדיקה

בס״ד
לכבוד הרבנים שליטא
אישה שבדקה בעד שלא בזמן וסתה ומצאה דם פחות מכגריס, על עד הבדיקה, ואומרת ברי לי שלא הייתה לי הרגשה, מה דינה? האם טמאה ? ואם כן האם מדאורייתא או מדרבנן?

תודה ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב

טמאה מדאורייתא, לפי שאומרים שהרגשת העד הטעתה אותה ובודאי בא הדם בהרגשה.

מקורות:

ראה נדה נז ב והובאו הדברים רבות בדברי הפוסקים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכבוד הרב באמת הדברים נשמעים כך ובכל זאת בספר טהרת הבית לגר"ע יוסף זצ"ל סי' קפ"ג התיר באומרת ברי לי גם בעד שהכניסה בחו"ס. והדבר היה לכאורה קשה כיון שהיום נשים אינן מרגישות אשמח אם הרב יבאר לי את סברתו.

  2. אכן הגר"ע יוסף שם מחלק כמה בעומק היא הכניסה את העד, אולם לא ברור בדבריו באיזה שלב זה הופך לדאורייתא, ממילא נראה שודאי יש להחמיר בכל הכנסת עד פנימה [בשונה מקינוח] כמנהג העולם.