לקחת הלוואה בהיתר עיסקא עבור משקיע אחר כשאין לו השקעות משלו

כתב בספר ברית פנחס וז"ל: (פרק כ' סעיף ו') "היות וההיתר לקבל רווחים הוא על ידי שמשקיע את כספו בתורת פקדון ביד המקבל, צריך שישקיע את הכסף שקיבל בפועל בעסק שמרוויח ומזה הוא נותן לו רווחים, או לחילופין אם יש למקבל השקעה כל שהיא נושאת רווח, אף אם לא ישקיע את הכסף שקבל בפועל, אלא ישתמש בו לצרכיו הפרטיים, כמו לתשלום חובותיו, או לקנות בו מה שצריך לחיי היום יום, גם כן מותר, שכן הוסכם ב'היתר עיסקא', שאם ירצה להשתמש בכסף לצרכיו, הרי הוא מקנה לנותן חלק בשאר הנכסים שיש לו, ויתן לו רווחים משאר הנכסים"
השאלה היא:
האם מותר לי להשתמש בכסף ההלוואה מהבנק בכדי להלוותו לאבי שמשקיע זאת בפרויקט בניה אפי' שאין לי נכסים אחרים (והוא מתחייב שיפקיד לי כל חודש את הסכום לו הזדקק לפרעון החוב לבנק) ? והאם זה שאני ג"כ משלם סכומים מסויימים לצורך הבניה הופך אותי לשותף ובעל הנכס ? וא"כ האם בשביל להיות שותף צריך לעשות קניין כל שהוא ?
בברכה מרובה ותודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

גם אם הנך מעביר את הכסף לאביך שיש לו השקעות זה מותר מצד ההיתר עיסקא, כיון שהריבית שאתה משלם הוא מהרווחים שאביך הרוויח. ועיין עוד בתשובה כאן.