מה עושים עם גזילה מהעבר שאינני זוכר מי גזלתי?

שלום עליכם אני בעל תשובה ורצינו לשאול בבקשה איזה תיקון אני יכול לעשות על גזל שאני לא זוכר שעשיתי? ושאני יודע שעשיתי ואני מתבייש להחזיר ?

תשובה:

שלום רב

גזל שאתה לא זוכר אם עשית אין טעם לתקן, מה פתאום לחשוב שגזלת? אם אתה  זוכר שגזלת ואתה יודע ממי, אתה חייב להשיב, הבושה אינה פוטרת מהשבת הגזילה, כמובן אתה יכול לעשות זאת על ידי שליח בצורה אנונימית או בכל דרך שתרצה. גזילה שאתה זכור רק לא זוכר ממי, נהוג לעשות בסכום הזה צרכי רבים, שכן באופן זה יתכן שהנגזל או ממי ממשפחתו יהנה מזה, כמו לתרום סידורים לכותל המערבי, או כל דבר ציבורי אחר.

בהצלחה רבה בדרככם החדשה!