תלישת מודעה לא צנועה בעבודה

שלום הרב

אני עובד במקום חילוני (אופן העבודה הוא כשר).
יש לי מטבחון משותף לכל העובדים, ועובד אחד תלה במטבח כביכול לוח שנה שהוא בעצם פרסומת לעסק מסוים אני חושב תקליטן לאירועים.

על הפרסומת הזאת יש תמונות של נשים לא צנועות.

1. השאלה האם מותר לי לכתחילה לתלוש מודעה זו ולזורקה לפח שהרי מחטיאה את הרבים וגם איננה נמצאת בלוח המודעות כלל.

2. אם בדיעבד תלשתי וזרקתי אותה, האם נחשב כגזל ועלי לעשות משהו בנידון ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לתלוש. אך אם רק עמוד אחד אינו צנוע וניתן לתולשו ולהשאיר את השאר, כך ראוי לעשות.