אשה שהיו לה צירים בשבת והתברר שעדיין מוקדם, האם יכולה לשוב הביתה?

שלום וברכה!! מתגוררים בחו״ל.. אם אישה בהריון מקבלת צירים ביום שבת בערב (כשהשבת נכנסה)או במהלך השבת, עפ״י הלכה צריכים לקחת אותה לבי״ח. בעלה לוקח אותה עם בתה הקטנה ברכב (נסיעה של 20 דק בערך). הם מגיעים לבי״ח, ואחרי בדיקה מודיעים לה שכרגע זה מוקדם לבוא, אי אפשר להכניס אותה והיא יכולה לחזור הביתה. מה עושים במצב הזה? האם מותר לבעלה לנסוע חזרה עם הרכב? יש ילדה קטנה, אין מקום להשאר לישון או לאכול.מה ההלכה לגביי ענין זה? תודה רבה על זמנכם היקר!!

תשובה:

שלום רב

אין כל היתר לחזור בשבת. פיקוח נפש – מצב של סכנה דוחה שבת, אי נוחות אינה דוחה שבת, גם אם מדובר באי נוחות רבה כמו להשאר כל השבת על הספסל ליד חדר מיון.

אגב, מה הייתם עושים אם הילדה במצב שיש לידה? נדמה שאז המצב שלה היה הרבה פחות נוח…

בהצלחה רבה ולידה קלה!