נסיעת יולדת בשבת לבית החולים

שלום וברכה, אני בהריון מתקדם מצפה ללידה ב"ה. רציתי לשאול בבקשה האם אני בשבת האם מותר לי להתקשר לאימי שתבוא לחדר לידה? איך הכי נכון לנסוע לחדר לידה במידה ואין לנו רכב?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני כאשר יולדת חוששת מאוד מהלידה וזקוקה לתמיכה של האם מותר לקרוא לאם להגיע איתה ללידה, אולם אם היא אינה חוששת מהלידה והנוכחות של האם אינה נצרכת לה להרגעה אלא סתם נחמד לה יותר שהאמא נמצאת, אין לקרוא לאמא.

הדרך הטובה ביותר היא לפנות לנהג גוי, יש תחנות מוניות שמחזיקים נהגים גויים וזה המומלץ ביותר. במידה ואין, ניתן לקחת רכב משכן וכדומה, ואם זה לא שייך מותר לקרוא לאמבולנס. מונית של יהודי לא כדאי בכלל כיון שהוא חוזר למקומו באיסור [בשונה מאמבולנס שצריך לחזור כדי להמשיך למלא את תפקידיו].

לידה קלה ובשורות טובות!