יעוץ – ניתוק קשר עם חברה

שלום כבוד הרב, יש לי חברה טובה שהיינו בקשר 20 שנה.עזרתי לה תמיד ואירחתי אותה בביתי.כשאני הייתי צריכה אוזן קשבת לפתע היא התרחקה ועכשיו החליטה שוב להיות בקשר אני מאוד פגועה מהעניין הזה אך אני לא רוצה לפגוע בה.אני מעדיפה לא להיות בקשר כי אני מרגישה שהיא מנצלת את טוב לבי האם מותר לנתק קשר עם אדם כזה או שיש בעיה הלכתית? תודה

תשובה:

שלום רב,

ראי, התחושה אמנם ממש לא טובה. היא התנהגה אלייך בצורה ממש לא יפה. אבל אם תחזירי לה באותו המטבע זה אסור – לא תקום. אמנם את אומרת שאת לא רוצה לפגוע בה, אבל אני לא מכיר צורה של ניתוק קשר באופן זה בי לפגוע… אנו צריכים תמיד להשתדל להבק במדותיו של הקב"ה מה הוא רחום אף אתה רחום. מה יותר ראוי כשאנו באים בבקשות שונות לבורא עולם, כשאנו עומדים על הזכויות והרגשות?

שיהיה בהצלחה