מה לעשות כשהכלב של השכנים נובח כל שעות היממה?

שלום וברכה כבוד הרב :)

מה לעשות במקרה של כלב בשכונה שנובח המון שעות ביום, גורם לי לצער

אני לא יודע מהיכן הרעש, אבל לא נעים לי ללכת להתלונן במילא.

האם לחפש את מקור הרעש ולהדפיס שם עלון למשהו בסגנון "טיפול בנביחות.."

האם קולר הגורם לחישמול מאוד קל לפי הבנתי, ברגע שהכלב נובח, נחשב כצער בעלי חיים?

והאם אני יכול להתקשר לרשות המטפלת במטרדי רעש, ולהתלונן? זה נמשך כבר זמן לא מועט.

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה:

שלום רב

אין סיבה שלא תוכל לכתוב מכתב לבעלי הכלב, אולם פירסום בשכונה אינו ראוי, למה לפגוע בהם באופן ציבורי ללא התרעה מוקדמת?

מסתבר שקולר כזה אין בו איסור של צער בעלי חיים, כיון שהדבר נעשה לתועלת האדם כדי למנוע הטרדה, אבל כמובן רק אם לכך תקן ואישור של משרד החקלאות או גורם אחר מוסמך.

ודאי מותר לך להתלונן לכל גורם מתאים, אבל רק לאחר שתפנה לבעלים ותעמיד אותם על חומרת הענין.

בהצלחה רבה