האם מותר לאם או לתומכת לידה לבוא עם היולדת לבית חולים בשבת?

שלום כבוד הרב
אני לקוית ראיה ובחודש תשיעי להיריון רציתי לדעת אם הלידה בשבת האם יש היתר לקחת שני אנשים לבית החולים אמי לא נוהגת ורק בעלי נוהג וחשוב לי שהיא תהיה האם מותר לשניהם לבוא איתי ?

תשובה:

שלום רב

אשה שמרגישה צורך בתומכת לידה מסוג זה או אחר ומרגישה שזה נותן לה רוגע בלידה, יש להקל שאותה תומכת תבוא איתה ללידה בשבת. לעצם הענין חשוב לדעת, שאם יש אפשרות לנסוע עם נהג גוי עדיף שלא הבעל ינהג.

מקורות:

ראה עוד כאן.