מה מותר לעשות כדי ליישב דעתה של יולדת בשבת?

בעל המביא את אשתו ברכב ללדת בשבת, כמובן שעל פי הלכה אסור לכבות את המנוע של הרכב, מה הדין כשהאשה אומרת שהיא לא מרגישה בטוחה מזה שהרכב נשאר פתוח, מי יודע אם לא יגנבו… האם באופן זה אפשר לכבות את המנוע ונחשב לצורך האשה?

תשובה:

שלום רב

מסתבר שמה שהתירו כדי ליישב דעתה של האשה אינו נוגע לדברים חיצוניים אלא רק למה שקשור לאופן הטיפול בה, שלא תחשוש מהלידה דבר שיפגום בבריאותה, חשש מנזק כספי אינו מצדיק חילול שבת, שאם כן אין לדבר סוף…