חזן שהפיח בחזרת הש"ץ אם רשאי להמשיך בלא שימתין עד שיכלה הריח

שלום. מה לעשות לחזן שהפיח באמצע תפילת לחש שלו. אם הוא יחכה עד שיעבור הריח אז הוא יגמור תפילתו יותר מאוחר ויש בזה טרחא דציבורא. ולדלג את הברכות גם אי אפשר. וגם מה עליו לעשות אם הפיח באמצע חזרת הש"ץ או בעל קורא באמצע קריאת התורה? תודה

תשובה:

שלום רב

נראה שכיון שמדובר בריח רע שאין לו עיקר שאין אסור להתפלל כך אלא מדרבנן, אם הפיח באמצע חזרת הש"ץ או הקריאה בתורה הוא רשאי להמשיך משום כבוד הבריות, וכעין מה שכתב הביאור הלכה בסי' צב לגבי חזן הנצרך לנקביו ויכול להעמיד עצמו עד פרסה. אבל אם לא התחיל משום טירחא דציבורא אין מקום להתיר.