לצרוך מים מהמונה הראשי של בית משותף

יש בבנין בכל קומה צינור מים לכיבוי אש שמחובר לשעון מים הראשי, וכיון שכידוע חשבון המים של מד המים הראשי שזה הפער בין כל השעונים הפרטיים לבין השעון הראשי מופיע לכל שכן באופן יחסי בחשבון המים הפרטי.
האם מותר להשתמש בצינור לשימוש פרטי?
והאם יועיל תשלום לקופת הוועד בית עבור השימוש הפרטי או דווקא תשלום ישירות לכל שכן?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור להשתמש לצורך שימוש פרטי.

אם מקבלים את רשות נציגות וועד הבית ומשלמים לקופת הוועד, לפי אומד גבוה של השימוש וכפי המחיר היקר של צריכת יתר, אין בכך בעיה.