כלי לא כשר בתוך תבשיל חם / חציצה בטבילת כלים

שלום וברכה כבוד הרב :)
מספר שאלות שאשמח אם תענה לי עליהן

אם העברתי כסף מהחשבון בנק שלי לחשבון בנק אחר (בטעות, ואין לי מושג למי העברתי)
מה הדין אומר בעניין דבר כזה? (עבר כבר חודש כמדומני)
מה לדעתך לעשות?

כף שלא עברה הגעלה/טבילה, ונכנסה לתוך תבשיל חם (שנמצא בתוך סירה שעבר טבילה)
האם אפשר לאכול מן האוכל?

האם צריך להגעיל כלים שאני לא בטוח אם היה בהם בעבר דברים לא כשרים?

אם נשארה לי קצת מהדבק של המדבקה על מספר מן הכלים שטבלתי
האם ליתר ביטחון אפשר לטבול פעם נוספת, והאם צריך לברך?

ועקב כך שיצאתי מבולבל בזמן האחרון בעניין זה, אני רק מוודא
אם אני מברך ברכת שהכל נהיה בדברו על שתיה, אין לזה שום קשר לברכת שהכל נהיה בדברו על דבר אחר שאוכל לאחר מכן, צודק?
תודה ענקית.

תשובה:

שלום רב

1. אני משוכנע שבבנק יוכלו לומר לך למי העברת את הכסף, ואם זה נעשה בטעות תפנה לאותו אדם ויחזיר לך.

2. אם הכף לא היתה בשימוש ב24 שעות שלפני כן [ובדרך כלל כשלא יודעים הכלל הוא שסתם כלים אינם בני יומם] אין איסור. אם היתה בשימוש אסור, צריך שיהיה בתבשיל פי שישים כנגד הכף.

3. אם בבית לא הקפידו על כשרות יש להניח שהיה בהם דברים לא כשרים ושי להגעיל.

4. אם זה ניכר באופן שמקפידים על ליכלוך כזה יש לטבול פעם נוספת, אך מספק לא כדאי לברך.

5. ברכת שהכל על שתייה פוטרת גם מה שתאכל אחר כך שברכתו כזו, אבל רק אפם היתה כוונתך מתחילה לאכול.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב על התשובות הטובות

    הבהרה לעצמי, האם כשאנחנו מדברים על אוכל לא כשר, מתכוונים לשימוש של בשר וחלב בפעמים נפרדות, אך בסיר שמיועד גם לבישול בשרי וגם חלבי, או לאוכל טרף/טמא וכ'ו?
    תודה רבה שוב כבוד הרב :)