המתנה לאחר אכילת פלאפל בחזקת בשרי

שלום לכבוד הרב.
לפי הדעה שמסביר את ההמתנה בין בשר לחלב בגלל שהבשר מוציא שומן ומשאיר טעם גם בפה אז אדם שאכל פלאפל בשרי האם הוא יהיה צריך להמתין 6 שעות אחר האכילה?

תשובה:

כל דבר שהתבשל ביחד עם בשר צריך להמתין 6 שעות. אולם כשאומרים שהפלאפל בחזקת בשרי, אין הכוונה שהפלאפל טוגן ביחד עם בשר, אלא החנות עצמה מוכרת גם מוצרי בשר לסוגיהן, ואין נזהרים בהפרדה, לכן אסור לאכול את זה ביחד עם חלב, אבל אין צורך להמתין אחרי מנת פלאפל כזו 6 שעות.