פדיון הבן לילד גדול

נולד לנו בן ראשון לצערי לא ידעתי כי צריך לעשות פדיון .
הבן נולד בריא בלידה רגילה ללא הפלות קודמות
היום הבן שלי בן שנתיים וחצי רציתי לדעת האם יהיה אפשרי לקיים את הפדיון עכשיו .
אני מכירה משפחה שאושר לה לקיים פדיון עד גיל 5 השאלה אם יש לכך אישור וזה בסדר? ואם לא מה עושים? ומה ההשלכות שלא עשינו פדיון הבן. אשמח לתשובה .

תשובה:

שלום רב

חובה לעשות פדיון עכשיו, אדם שלא נפדה גם אם הוא בן 80 שנה הוא חייב להפדות, אינני מבין מי הביא את הכלל השגוי הזה של גיל 5. אם לא נעים לכם אין חובה לעשות סעודה גדולה, העיקר להפדות אצל כהן מיוחס על פי כללי ההלכה.

מזל טוב!