מה המקור לאושפיזין?

שלום לרבנים רציתי לדעת למה דוקא 7 האושפיזין ולא צדיקים אחרים? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

מקור הדברים בזוהר בפרשת אמור, ששבעת ימי חג הסוכות הם כנגד שבעה צדיקים אלו הבאים לסוכתו של אדם בכל יום, ומלבד זאת כל אחד משפיע עלינו ממידתו ביום המיועד לו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. דומני שהענין הוסבר בתשובה שתוכנו הפנימי של החג מושפע ממהותם של צדיקים אלו בדוקא, והם לא באים סתם כאורחים אלא כחלק מענינו של היום.