כיצד יש להתפלל יחיד בחול המועד סוכות?

שלום כבוד הרב.
רציתי לדעת כיצד יש להתפלל בחול המועד כאשר אני מתפלל יחיד (במצב שאין אפשרות להגיע למניין).
אשמח לפירוט בקשר לתפילה ולכל מה שצריך לקרוא ובנוסף ארצה לדעת מה בקשר לנטילת לולב?

תודה מראש ומועדים לשמחה.

תשובה:

שלום רב

עד לאחר שמונה עשרה כמו בכל יום חול, אלאש בשמונה עשרה מוסיפים יעלה ויבוא. לאחר מכן נוטלים לולב בברכה ומנענעים לכל צד מששת הצדדים 3 פעמים וממשיכים לומר הלל שלם בברכה, ומנענעים בהודו ראשון ואחרון ובאנא ה' שוב לכל הצדדים [באמירת שם ה' לא מנענעים] לאחר מכן אומרים הושענות בכל יום את ההושענות המתאימות לו, ולאחר מכן מוסף של יום טוב עם הזכרת הקרבנות של אותו יום [היום אומרים וביום השני מחר וביום השלישי וכן הלאה].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי את הבעיה, מנענעים לארבע רוחות השמים, למעלה ולמטה – כמובן לא הופכים את הלולב אלא מרכינים אותו שלוש פעמים, כאשר תחתיתו כלפי מטה וראש כלפי מעלה.