תיקון רכב בחג/שבת ע"י גוי

שלום. אני צריך להכניס את הרכב לתיקון לכמה ימים למוסך. ידוע לי שאם אכניס את הרכב למוסך בערב החג- יעבדו עליו גם במהלך החג. מדובר במוסך פחחות בבעלות ערבי ועובדים בו פועלים ערבים. האם מותר להכניס אותו לתיקון או עליי לחשב את ימי התיקון שיהיו ימי חול בלבד?

תשובה:

שלום רב

אם יש אפשרות לגוי לעשות מלאכתו שלא בחג, כגון שהעבודה עצמה היא כמה שעות בלבד, ומה שזה לוקח כמה ימים הוא משום שיש אצלו תור וכדומה והוא בוחר לעשות את הרכב שלך בשבת או בחג, או שאתה עצמך לא קובע לו מתי לסיים ומבחינתך הוא יכול להשאיר את הרכב אצלו עד שיוכל לסיים מלאכתו לאחר החג, והוא זה שבחר לעשות זאת קודם הדבר מותר. אבל אם המלאכה תתבצע בהכרח בשבת, מפני שבאמת נדרש כמה ימים לעבוד על הרכב ואתה דורש ממנו שהרכב יהיה מוכן מיד לאחר החג. באופנים אלו הדבר אסור.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' רמ"ד סעי' א ומשנה ברורה שם.