פסוקי דזמרה בקול כשמפריע לאחרים

אם קשה לאדם לכוון בפסוקי דזמרה כשהוא מתפלל בשקט, וכשמתפלל בקול זה מפריע לאנשים, מה יעשה?

תשובה:

שלום רב,

אם זה מפריע לאחרים, כדאי שילך להתפלל במקום שכולם מתפללים בקול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובמקרה שאינו יכול? כמו למשל שזה הבית כנסת היחיד שנמצא בקרבת עבודתו? ומה אם ההפרעה לאחרים אינה הפרעה לכוון אלא הפרעה בעלמא?

  2. תתפלל יותר בשקט. הכוונה שלך אינה יכולה להיות על חשבון אחרים בשום צורה. אלא אם כן הנוהג בבית כנסת הזה שכולם מתפלים בקול (לדוגמא בבתי כנסת של קרלין כך נוהגים).