להחזיר כסף חוב לגרושה לאחר שהגיעו להסדר כספי

בע"ה
שלום וברכה,
השנה בטבת התחתנתי ולאחר כמה חודשים התגרשתי. לגרושתי היו כמה בעיות רפואיות (כגון בעיה שאי אפשר לקיים יחסים וכו') וגם כמה הפרעות נפשיות (היו לה מלא בובות עם שמות שהיא הייתה ישנה ומדברת איתן וכו') ולאחר שהיא לא הסכימה ללכת לטיפול החלטנו להתגרש. הכסף המשותף שלנו היה מהחתונה, והרוב (בערך 75) היה שלי. לאחר ההחלטה, אבא שלה התערב ומירר לי את החיים. תבע אותי וציער אותי ובסוף התחלקנו בערך חצי חצי. כשהיינו נשואים היא נתנה לי ספר לקרוא (שהיה משומש מאד) ועכשיו אני לא יודע איפה הוא. האם אני חייב לשלוח לה כסף על הספר או שמא אני פטור? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ניתן להניח שההחלטה להתחלק בכסף שווה בשווה אמורה לכסות את כל התביעות ההדדיות. הגירושין היו זמן קצר לאחר שגרושתך השאילה לך את הספר ולכן אין מקום לחשוש שמא שכחה מכך ושאם הייתה זוכרת הייתה דורשת להוריד מהכסף המגיע לך גם עבור הספר.